www.firegoat.com » Dobrodošli na naših straneh
  Gost: Prijava | Včlani se Angleška verzija - English version
Sobota, 27 november

  PRVENEC DREAMLIKE HORROR BO IZŠEL MARCA
 
Dreamlike Horror, stranski projekt Aphazela (Ancient) in Deadly Kristin (ex-Ancient), so podpisali pogodbo z grško založbo Sleaszy Rider, pri kateri bo 15. marca 2005 izšel njihov prvenec z naslovom "Delightful Suicides". Vseboval bo pet komadov z neizdanega promo CD-ja ter pet novih komadov, ki so še v izdelavi.

Založba Sleaszy Rider bo 15. februarja 2005 prav tako ponovno izdala album "Det Glemte Riket" in demo "Eerily Howling Winds" skupine Ancient.

Omenjeni:

Ancient
Sleaszy Rider Records


  FINNTROLL POTRDILI NASTOP NA WACKNU
 
Finntroll so potrdili svoj nastop na letošnjem Wacken Open Air Festivalu, ki se bo dogajal od 4. do 6. avgusta 2005. Ostali že potrjeni bendi so: Nightwish, Accept, Sinner, Marduk, Overkill, Obituary, Axel Rudi Pell, Edguy, Ensiferum, Illdisposed, Endstille, Turisas, Mercenary, Eisregen in Potentia Animi.

Omenjeni:

Finntroll
Edguy
Marduk
Nightwish
Overkill
Sinner
Wacken


  DEFLESHED OBJAVILI NASLOVE KOMADOV ZA NOVO PLOŠČO
 
Švedski death/thrash metalci Defleshed so objavili track listo za svoj peti studijski album "May the Flesh Be With You", ki bo izšel 20. marca 2005 pri Regain Records. Album je bil posnet v Dug-Out Studiu v Uppsali na Švedskem. Vsebuje dvanajst komadov in priredbo "Red Hot" skupine Mötley Crüe.

"May the Flesh Be With You" track lista:
01. Stripped to the Bone
02. Abstinence for Turbulence
03. Chain Reaction
04. Reclaim the Beat
05. Grind and Rewind
06. Under Destruction
07. Red Hot ( Mötley Crüe priredba)
08. Bulldozed (Back to Basic)
09. Ignorance is Bliss
10. May the Flesh be with You
11. Needless to Pray
12. Aggroculture
13. Over and Out

Omenjeni:

Defleshed
Regain Records


  AMOK V STUDIU
 
Norveški death metal trio Amok, katerega sestavljajo Lava (Aeternus, Taake) na kitari in ritem mašini, Necrocum (Mysticum) na vokalih in Iscariah (Necrophagia, Wurdulak) na bas kitari, končujejo s snemanjem prvenca, naslovljenega "Urinal Graveyard". Album naj bi izšel v začetku leta 2005 pri novo ustanovljeni založbi Planet Satan Revolution.

Amok so do sedaj posneli tri demo posnetke ("Sadistic Attack" leta 2001, "Lava Dictatorship" leta 2002 and "Effective Mass Torture" leta 2003) ter igrali na priznanem norveškem festivalu Hole In The Sky.

Omenjeni:

Aeternus
Necrophagia
Taake


  PRIMORDIAL DOKONČALI "THE GATHERING WILDERNESS"
 
Irci Primordial so končali s snemanjem petega studijskega albuma z naslovom "The Gathering Wilderness". Izšel bo 7. februarja 2005 pri Metal Blade Records.

"The Gathering Wilderness" track lista:
01. The Golden Spiral
02. The Gathering Wilderness
03. Song of the Tomb
04. End of All Times
05. The Coffin Ships
06. Tragedy's Birth (The Martyr's Fire)
07. Cities Carved In Stone

Omenjeni:

Metal Blade
Primordial


  PRIMAL FEAR REZERVIRALI STUDIO ZA APRIL/MAJ 2005
 
Nemški power metalci Primal Fear bodo aprila/maja 2005 začeli snemati nov album v House Of Music studiu pri Stuttgartu. Album boste producirala basist Mat Sinner in Charlie Bauerfeind (Blind Guardian, Halford, Hammerfall). Na njem bodo, med drugimi, tudi naslednji trije komadi: "Mind of a Killer", "Presumed Dead" in "Seven Seals". Album pričakujte v jeseni 2005.

Omenjeni:

Primal Fear


  DARK SUNS OBJAVILI TRACK LISTO ZA NOVO PLOŠČO
 
Nemški progresivci Dark Suns so objavili naslove komadov, ki se bodo pojavili na novem albumu z naslovom "Existence". Album naj bi izšel pri Prophecy Productions v začetku naslednjega leta. Glasbo s prejšnje plošče Dark Suns so primerjali s Katatonio in Opeth.

"Existence" track lista:
01. Zero
02. A Slumbering Portrait
03. The Euphoric Sense
04. Her And The Element
05. Daydream
06. Anemone
07. You, A Phantom Still
08. Gently Bleeding
09. Abiding Space
10. Patterns of Oblivion
11. One Endless Childish Day

Omenjeni:

Katatonia
Opeth
Prophecy Productions


  SPAWN OBJAVILI TRACK LISTO ZA NOV ALBUM
 
Nemški death metalci Spawn so objavili track listo za svoj novi album "Human Toxin", ki naj bi izšel 13. decembra 2004 pri Morbid Records. Album je bil posnet v DailyheroRecordings studiu, mastering pa so opravili v Mega Wimp Sound studiu.

"Human Toxin" track lista:
01. Fear The just Revenge
02. Ammunition of Malice
03. Hemoglobin
04. Flesheater
05. Blind Upheaval
06. Provoked Extinction
07. Fuck I am Dead
08. Watch The Civil Fall
09. Vicious Blood Internal

Omenjeni:

Morbid Records


  SIX FEET UNDER BODO MARCA IZDALI NOV ALBUM
 
Floridski death metalci Six Feet Under so novo ploščo poimenovali preprosto "13". Izšla naj bi marca 2005 pri založbi Metal Blade. Na njej bodo, med drugimi, tudi naslednji trije komadi: "Decomposition of the Human Race", "Somewhere in the Darkness" in "The Poison Hand".

Omenjeni:

Metal Blade
Six Feet Under


  DARKSEED DOKONČALI NOVO PLOŠČO
 
Nemški gothic metalci Darkseed so dokončali novo ploščo z naslovom "Ultimate Darkness". Izšla bo 24. januarja 2005 pri Massacre Records, na njej pa bodo naslednji komadi:
01. Disbeliever
02. My Burden
03. Ultimate Darkness
04. Biting Cold
05. The Dark One
06. Save Me
07. Speak Silence
08. Next to Nothing
09. Follow Me
10. The Fall
11. Endless Night
12. Sleep Sleep Sweetheart

Omenjeni:

Darkseed
Massacre Records


  SHADOWSIDE DOKONČALI SVOJ PRVENEC
 
Heavy metalci Shadowside so končali s snemanjem prvenca "Theatre of Shadows". Naslednik EP-ja "Shadowside" je produciral in zmiksal Fábio Haddad. Mastering bo potekal v Jailhouse studiu na Danskem. Album naj bi izšel poleti 2005.

Omenjeni:

Shadowside


  NAGRADNA IGRA DELIRIUM X TREMENS
 
Delirium X Tremens so na svoji uradni spletni strani pripravili nagradno igro. Odgovorite na dve lahki vprašanji in si prislužite CD "Cyberhuman" z avtogrami.

Omenjeni:

Delirium X Tremens


Nedelja, 24 oktober

  THY MAJESTIE SO SE RAZŠLI Z VOKALISTOM
 
Vokalist Gabriele Grilli (ex-Fury 'N Grace/Doomsword) je sredi snemanja novega albuma iz osebnih razlogov zapustil Thy Majestie. Skupina je menda že našla zamenjavo.

Novi album, z delovnim naslovom "Jean D'Arc", naj bi izšel v začetku leta 2005 pri Scarlet Records. Na njem bodo naslednji komadi:
01. Maiden of Steel
02. The Chosen
03. Ride to Chinon
04. ...for Orleans
05. Up to the Battle!
06. The Rise of a King
07. Siege of Paris
08. Time to Die
09. The Trial

Omenjeni:

Thy Majestie


  SUPREME MAJESTY NAPOVEDALI DATUM IZIDA NOVE PLOŠČE
 
Švedski melodični metalci Supreme Majesty bodo 28. februarja 2005 izdali tretji studijski album z naslovom "Elements of Creation". Za artwork bo poskrbel C.A Interactive (Katatonia, Morifade, Skyfire).

Omenjeni:

Supreme Majesty


  STROMMOUSSHELD BODO TA MESEC IZDALI NOV EP
 
Poljski eksperimentalni metalci StrommoussHeld bodo 25. oktobra 2004 pri Metal Mind Productions izdali svoj dolgo pričakovani EP z naslovom "Halfdecadence". Ploščo so StrommoussHeld snemali v SH Studio v Katowicah.

"Halfdecadence" track lista:
01. Temporary File
02. Enceladus
03. Deception
04. Era Depression
05. Mezzanine

Omenjeni:

StrommoussHeld


  BIVŠI BOBNAR WHITE ZOMBIE USTANOVIL NOV BEND
 
Bivši bobnar White Zombie Ivan de Prume in Cirque du Soleil violinist Martin St-Pierre sta ustanovila nov bend z imenom Healer. Skupino sestavljajo še: Scott Von Heldt (Theater of Madness, Kurai) na vokalih in kitari, priznana vokalistka Kate St-Pierre (LA Opera, Shamans Dream) in basist Nial McGaughy (3D House of Beef, 16). Njihova glasba je nekakšna mešanica heavy metala in melodij s Srednjega vzhoda. Za več informacij obiščite bendovo uradno spletno stran.

Omenjeni:

Healer


Sobota, 16 oktober

  ANDROMEDA KONEC OKTOBRA V STUDIU
 
Švedski progresivci Andromeda se nameravajo konec meseca zopet podati v studio in posneti preostalih pet komadov za svoj tretji studijski album. Skupina trenutno še išče založbo.  CADAVER RAZPADLI
 
Norvežani Cadaver so se po 15 letih igranja ter štirih izdanih albumih odločili raziti. Zahvaljujejo se vsem fanom ter ostalim, ki so jih podpirali vsa ta leta.

Omenjeni:

Cadaver Inc.


  THUNDRA PODPISALI POGODBO Z AEON MEDIA
 
Norvežani Thundra so podpisali pogodbo z založbo New Aeon Media. Skupina, katero sestavljajo bivši člani Einherjer in Enslaved, trenutno snema nov album v Black Dimension studiu. Ta naj bi izšel v začetku leta 2005.

Omenjeni:

Einherjer
Enslaved
Thundra


  SONATA ARCTICA VEČER V LOKALPATRIOTU
 
V soboto, 23. oktobra, bo v LokalPatriotu v Novem Mestu Sonata Arctica večer. Predstavili bodo novo ploščo in preleteli njihovo diskografijo. Za zaključek bodo izvedli nagradno igro in zavrteli najnovejše videospote metal produkcije. Začetek ob 21h, vstop prost.Nedelja, 10 oktober

  EXMORTEM PODPISALI POGODBO Z WICKED WORLD RECORDS
 
Danski death metalci Exmortem so podpisali pogodbo z Wicked World Records. Skupina je svoj peti studijski album "Nihilistic Contentment", ki naj bi izšel v začetku leta 2005, snemala v Antfarm studiu v Aarhusu. Fantje so posneli deset komadov, med njimi: "Parasite Paradise", "Flesh Havoc", "Black Walls of Misery", "The Human Rape Symphony", "Division of Genocide Pleasure", "Bitter Discipline", "Fix of Negativity", "Graveside Mourning Ritual" in "Symbols of Inhumanity".

Omenjeni:

Exmortem


  IMMOLATION OBJAVILI TRACK LISTO ZA NOVI ALBUM
 
Immolation bodo konec januarja 2005 pri Listenable Records izdali novo ploščo z naslovom "Harnessing Ruin". Snemali so jo v Millbrook Sound Studiu s Paulom Orofinom kot producentom. Trenutno skupina pripravlja nov video posnetek za komad "Dead To Me".

"Harnessing Ruin" track lista:
01. Swarm of Terror
02. Our Savior Sleeps
03. Challenge the Storm
04. Harnessing Ruin
05. Dead to Me
06. Son of Iniquity
07. My Own Enemy
08. Crown the Liar
09. At Mourning's Twilight

Omenjeni:

Immolation
Listenable Records


  KATAFALK: "DEATH'S CONTRADICTION" NA VOLJO ZA DOWNLOAD
 
Nizozemski death thrasherji Katafalk so na svojo uradno stran naložili komad "Death's Contradiction" s svojega zadnjega promocijskega demo posnetka, ki je bil posnet v Soundlodge studiu v Nemčiji. Na demu so, poleg "Death's Contradiction", še trije komadi: "She's My Darkness", "God Pollution" in "War Chant".

Omenjeni:

Katafalk


  PARADISE LOST OBJAVILI NASLOV NOVEGA ALBUMA
 
Paradise lost so svoj novi album naslovili kar "Paradise Lost". Naslednik albuma "Symbol Of Life" (2002) so snemali v Chapel studiu v Lincolnshire-u v Angliji pod budnim očesom producenta Rhysa Fulberja.

Delovni naslovi za "Paradise Lost" so naslednji:
01. Through The Silence
02. Shine
03. Sun Fading
04. Sanctimonious You
05. Redshift
06. Forever After
07. Getting Over The Madness
08. Accept The Pain
09. Close Your Eyes
10. The Laws Of Cause

Omenjeni:

Paradise Lost


Nedelja, 3 oktober

  UNLEASHED, IN BATTLE NOVEMBRA NA EVROPSKI TURNEJI
 
Švedski death metalci Unleashed se bodo konec novembra odpravili na evropsko turnejo, na kateri se jim bodo pridružili tudi In Battle. Turneja bo trajala približno dva tedna. Točni datumi bodo objavljeni naknadno.

Omenjeni:

In Battle
Unleashed


  KREATOR, DARK TRANQUILLITY NA TURNEJI FEBRUARJA 2005
 
Nemški thrasherji Kreator se bodo skupaj s Švedi Dark Tranquillity (in še dvema za sedaj neznanima bendoma) februarja 2005 podali na evropsko turnejo z naslovom "Enemy of God Tour 2005". V Sloveniji jih bomo lahko videli 7. februarja in sicer v Ljubljani.

Omenjeni:

Dark Tranquillity
Kreator


  HYPOCRISY NOVEMBRA V STUDIU
 
Hypocrisy bodo v začetku novembra začeli snemati naslednik albuma "The Arrival". Novi album zaenkrat še nima naslova, izšel pa naj bi v začetku leta 2005 pri založbi Nuclear Blast.

Omenjeni:

Hypocrisy (official)
Nuclear Blast


  KAMELOT KONČUJEJO ALBUM "THE BLACK HALO"
 
Power metalci Kamelot končujejo z delom na svojem novem albumu z naslovom "The Black Halo". Na njem se bodo pojavili naslednji komadi: "March of Mephisto", "When The Lights are Down", "Moonlight Falling", "The Black Halo", "Abandoned", "Master of the Game", "Soul Society", "Pride", "Nothing Ever Dies" in "Serenade". Album naj bi izšel v začetku leta 2005, izidu pa bo sledila evropska turneja v marcu/aprilu 2005.  PENTACLE KONČALI S SNEMANJEM NOVEGA ALBUMA
 
Nizozemski death metalci Pentacle so zaključili s snemanjem novega albuma z naslovom "Under The Black Cross", ki bo izšel v začetku leta 2005 pri Iron Pegasus Records. Posneli so deset komadov: osem jih bodo uvrstili na novi CD, dve pa bosta izšli na singlu nekaj mesecev po izidu novega albuma.

Za "Under The Black Cross" pridejo v poštev naslednji komadi:
01. Into the Fiery Jaws
02. Raise the White Ensign!
03. March of the Cambletown (instrumental)
04. A Devil's Shooting Gallery
05. The Utmost Desolation
06. (Storming through) a Hail of Steel
07. The Last Fight (ML 306's Stand)
08. Awaiting the Blast of Death
09. Blast them from the Sky  MARDUK OBJAVILI NASLOV NOVEGA ALBUMA
 
Švedski black metalci Marduk so deveti studijski album naslovili "Plague Angel". Izšel naj bi sredi novembra 2004 pri Regain Records. To bo skupinin prvi album z novim vokalistom Mortuusom (Funeral Mist, Triumphator).

"Plague Angel" track lista:
01. The Hangman of Prague
02. Throne of Rats
03. Seven Angels, Seven Trumpets
04. Life's Emblem
05. Steel Inferno
06. Perish In Flames
07. Holy Blood, Holy Grail
08. Warschau
09. Deathmarch

Marduk se bodo decembra odpravili na obsežno svetovno turnejo. Evropska turneja bo potekala v dveh delih: prvi del decembra 2004, ter drugi del spomladi 2005.

Omenjeni:

Marduk
Regain Records
 
       
  Išči:  
  po:  
       
Zadnje recenzije

 Litham - Dhal Ennar
 UFO - You Are Here
 U.D.O. - Nailed To Metal (The Missing Tracks)


Zadnji intervjuji

 StrommoussHeld (03.09.03)
 Magus Noctum (18.05.03)
 Sear Bliss (04.02.03)


Anketa

Heavy metal scena...

se razvija naprej
49.66 %
stagnira
17.40 %
nazaduje
11.66 %
je stvar zgodovine
13.41 %
nimam mnenja
7.87 %

Vseh glasov: 1029

Arhiv - Rezultati


Priporočite nas

Če menite, da bi bila naša stran zanimiva za vašega prijatelja, prijateljico, jo priporočite. Vse kar morate storiti je, da izpolnite obrazec in kliknite Pošlji. Obrazec dobite tukaj.

     
   
Vsebina te strani je avtorsko zaščitena s strani www.krokar.net in firegoat.com.
© 2000-2001 Vse pravice pridržane.