www.firegoat.com » Recenzije » Running Wild
  Gost: Prijava | Včlani se Angleška verzija - English version
Running Wild - "Live"
G.U.N. Records 2002

No, no, no... se mi kar smeje! Po "Ready For Boarding" iz davnega leta 1988, je pred nami končno novi uradni živi CD legendarne nemške heavy metalske skupine. Ob nepravem času. A žal ne poznamo ozadja, verjetno leži odgovor v pogodbi med skupino in založbo. Skupina je na kratki zgodnjespomladanski evropski turneji (izključno po Nemčiji) promovirala komade z njihove najnovejše in žal katastrofalne kreacije imenovane "The Brotherhood". Set lista je temu primerno prikrojena, saj se je z zadnje plošče znašlo na njej kar pet komadov. Zvok je sicer fenomenalen, Rock'N'Rolf pa je bil nedvomno v top formi, kar se njegovega vokala tiče, in je fantastično odpel kar je imel za odpeti. Prisotne so kitare z značilnim jeznim zvokom skupine, dinamičen bas, Rock'N'Rolf pa je našel fantastično solucijo z na novo rekrutiranim "živim" bobnarjem Matthiasom Liebetruthom. Fant je točno to, kar Running Wild potrebujejo. Hiter in izrazen v prehodih ter vseskozi kar se da spreten na dvojnem bas pedalu. Da prav ste prebrali, skupina ni več "one man band", pač pa so v bookletu pod postavo Running Wild napisani štirje člani: Rolf Kasparek (kitara, vokal), "pritepenec" iz Angel Dust Bernd Aufermann (kitara), Peter Pichel (bas) in že omenjeni Matthias na bobnih.¨Rolf in Bernd sta se izredno lepo ujela skozi rifing, pikanje in tercetne melodije. Torej aleluja! Pozdravljeni med živimi Running Wild in upam, da se mi pri tem ni kaj prezgodaj zareklo.

Predvsem ugajajo starejše "Uaschitscun", "Riding The Storm", "Bad To The Bone" in fantastiki "Lead Or Gold" ter "Blazon Stone". Slednjega užgejo kar direktno z glavnim rifom (brez uvoda). Pesmi z "Masquerade" plošče boste iskali zaman. So pa snemanju koncerta v Osnabrücku namenili še posebno pozornost, saj je fantastično "Running Blood" z Death Or Glory albuma, ki so jo igrali na isti turneji nekaj dni prej npr. v Kaufbauernu, zamenjala na set listi "Kiss Of Death" z Rivalry. Res škoda. Mar bi bil "Kiss Of Death" dodan kot bonus, ne pa da za to skupina žrtvuje eno najboljših pesmi na svoji set listi. Glavnemu delu koncerta sledita dva dodatka. Prvega sestavljajo trije komadi in sicer zgodovinska "Prisoners Of Our Time" ter "Purgatory", v njem pa je po ne vem kakšnem ključu našla svoj prostor tudi silno dolgočasna polomija "Soulstrippers" z zadnje plošče. V drugem dodatku odkurijo "Under Jolly Roger", brez katerega bi jih publika nedvomno linčala. Rolf ogovarja občinstvo vseskozi v nemškem jeziku.

Nekoliko motijo daljše časovne pavze med pesmimi, ki jih Rolf izkorišča za številne preobleke od husarja do pirata. To ubija ambientalno vzdušje in v teh trenutkih se tudi audienca nekako utiša. Sicer pa skupina glavni del koncerta zaključi s pravo pirotehnično devastacijo v enkratnem klasičnem izhodu iz "Victory". Kljub vsem opazkam tale živi album nikakor ne razočara. V prvi vrsti ga rešuje zares perfekten "na ful" odrski nastop skupine ter fenomenalen zvok. Zvok, ki ga pričarajo lahko le Running Wild. Znova. In to pot v živo!

Avtor:   Aleš



   
Vsebina te strani je avtorsko zaščitena s strani www.krokar.net in firegoat.com.
© 2000-2001 Vse pravice pridržane.