www.firegoat.com » Recenzije » Glenn Hughes / Joe Lynn Turner
  Gost: Prijava | Včlani se Angleška verzija - English version
Glenn Hughes / Joe Lynn Turner - "Hughes - Turner Project"
MTM Music / SPV 2002

Kaj nastane, ko združita moči neuničljiva vokalna solista v skupni projekt, obdana s prvovrstnimi inštrumentalisti? Dva človeka, dva pristopa. Ko se energija obeh združi in podvoji. Otvoritveni "Devil's Road" vodi v prvi fronti napad hammond orgel, ki ga zaznamuje dinamični purplovski živi ritem. In kako šele pesem oživi, ko se vanj vključi najprej "hrapavi" Joe in ga v nadaljevanju nadomesti Glenn, ter ko skupno udarita v refren! To je to! Seveda sta vse back vokalne linije skrbno dodelala in z njimi podložila osnovne linije svojega petja, tako da je zvok in kontrast še polnejši.

Barvni kontrast vokalov in različen slogovni pristop obeh pevcev vnašata v pesmi izredno dinamiko. Seveda pesmi niso podrejene izživljanju obeh vokalov, pač pa so kompaktne, dovršene in izrazne kompozicije, kjer leži učinek vseh glasbenikov v prelepem ravnovesju. V otvoritveni "Devil's Road", "Run Run Run", "Ride The Storm", bonus pesmi "Against The Wall" ali "Missed Your Name" lahko začutite pridih starih dobrih Deep Purple-ov, katerih člana sta bila nekoč tudi oba pevca. Na ploščku se najde tudi prostor za zapeljivo funky "Sister Midnight".

Legendi podpirajo prvovrstni glasbeniki, katerih občutek za tovrstno glasbo je v njihovi krvi. Razposajena in navita dinamična ritem linija (seveda poprime tudi Glenn za svoj bas), okusno vgrajene hamond linije, ki zapolnjujejo zvok in čarobne kitarske pustolovščine kitare! Priča smo grmečemu navzkrižnemu bljuvanju ognja hamond in kitarskih solaž (npr. "On The Ledge"). Vendar dajeta osnovni in vodilni pečat vsem pesmim seveda legendarna vokala.

Konstantno menjavanje obeh vodilnih vokalov znotraj verzov pesmi. Oba se odlikujeta po neverjetnem občutku za improvizacijo. Včasih potegneta med petjem izredno tenko vokalno linijo, drugič izstrelita polne vreščeče rafale in se vseskozi perfektno prilagajata le svojemu surovemu "filingu". Preizkusite npr. Hughesa v "Better Man". Ko te s svojo veščino dobesedno sleče iz kože. In s kakšno neverjetno lahkoto. V refrenih navadno pevca podvojita moči, saj jih pojeta družno. Superioren kontrast in atmosfera sta tako v še višji prestavi in dosegata vrhunce v pesmih kot so "Heaven's Missing An Angel", "Fade Away" in še posebno v najimenitneje zgrajeni kompoziciji "On The Ledge".

Izredno živ zvok, ki gori v očiščevalnem ognju emocij. Nova klasika mojstrov vokalne improvizacije. V pesmih je ujeta neverjetna intenziteta njunega čistega "filinga". Še ena nadaljevanka iz serije imenovane "hard rock" v vsej svoji neoskrunjeni pristnosti, brezmadežni lepoti in popolni magiji.

Avtor:   Aleš



   
Vsebina te strani je avtorsko zaščitena s strani www.krokar.net in firegoat.com.
© 2000-2001 Vse pravice pridržane.