www.firegoat.com » Recenzije » Dream Evil
  Gost: Prijava | Včlani se Angleška verzija - English version
Dream Evil - "Evilized"
Century Media 2003

Zlo znova terorizira planet Zemlja! Le pol leta je minilo od prvenca skupine in fantje so spet z nami. Glasbo so v primerjavi s prvencem dodatno pozlobnili. Končno ena tistih skandinavskih skupin, ki je cepljena proti sladkorni. Nova Evilized to le potrjuje.

Pesmi so prave bojne himne med katerimi še posebej izstopa nori headbanger "Made Of Metal", ki ga lahko mirne duše razglasim za mojstrovino (tudi lirično, prava metalska molitev). Po treh zaporednih svetlobnih razbijačih, fantje umirijo tempo s prelepo melanholično naslovno kompozicijo. V temačnem in obskurno atmosferičnem "Bad Drems" pa se glavna kitara posluži uporabe flengerja, kar jo v njenem srednjem delu približa R. Blackmoreovim vragolijam pri Rainbow. Klaviature so znova okusno uporabljene (to je krasilo tudi prvenec), kar ustvarja dovršeno zvočno sliko ter vnaša dodaten atmosferični naboj v glasbo Dream Evil. Vse to priča o tem, da nosi nabor pesmi novega ploščka glede na prvenec, še večjo variabilnost in raznolikost. Pesmi, kompaktne in fluidne, so še bolj dovršene kot na prvencu (in to le po pol leta, kemija v skupini mora delovati fantastično) in tudi produkcija je dodatno izboljšana. Bas linija se zvokovno enakovredno kosa z ostalimi inštrumenti. Zvok je poln in živ, kar sicer močno pogrešam pri skandinavskem power metalu. Za pravi kontrast je poskrbel znova izkušeni Snowie Shaw na bobnih z vpletanjem raznovrstnih rolingov v prehode in sicer s pravo zvočno devastacijo. Vživeta fantova predstava, ki udriha z vso močjo. Produkcija pa je uspešno ujela to živo energijo bobnov. Poba je pravi marsovec. Obložen s činelami, uporablja v svoji postavitvi bobnov le dvojna bas bobna in verbl, od prehodnih pa le "kotel". Ne smem pa pozabiti tudi na izrazno in energično petje, ki nima nobene skupne točke s kakšnim visoko zvenečim severnjaškim power metal jokavcem.

Fantje dokazujejo, da se kalijo v pravo jekleno metalsko pošast. Skupina ne skriva svojih visokih ambicij. Polna pozitivne kreativne energije in svežih idej koraka naprej. Upajmo, da svetli prihodnosti naproti.

Avtor:   Aleš



   
Vsebina te strani je avtorsko zaščitena s strani www.krokar.net in firegoat.com.
© 2000-2001 Vse pravice pridržane.