www.firegoat.com » Recenzije » Savatage
  Gost: Prijava | Včlani se Angleška verzija - English version
Savatage - "Power Of The Night (re-release)"
SPV 2002

Za razliko od prvih dveh albumov "Sirens" in "Dungeons Are Calling", je "Power Of The Night" po besedah šefa banda Jona "Mountain Kinga" Olive, prvi pravi studijski album. Bil pa je tudi prvi, ki je bil posnet v pravem studiju, kar se močno pozna tako v produkciji kot v glasbi, ki je tu precej bolj obogatena s klaviaturami. Seveda pa je na prvem iz zbirke remastrov starih plošč prav tako več kot očitna tudi sama kvaliteta zvoka.

"Power Of The Night" se odpre s čudovitim uvodom. Naslovni komad je bil dolgoleten nepogrešljivi člen njihovih koncertov, zaznamuje pa ga eden izmed Crissovih najbolj nepozabnih riffov v zgodovini banda. "Unusual" vsebuje mistično vzdušje, ki je bil vedno značilnost tega banda. "Warriors Of The World" po refrenu danes nekoliko spominja na "Warriors Of The World United" od Manowar, takrat pa je zvenel vse prej kot tako. "Washed Out" in "Necrophilia" sta bila oba zaznamovana kot nemoralna in pohujšljiva s strani ameriških pravnih parazitov, zato sta oba komada plošči "prislužila" opozorilno oznako, čeprav njuni besedili ne vsebujeta nobenih štirivrstičnih pohujšljivosti.

Jon je moral dati založbi tudi en komad po njihovi volji - "Hard For Love", daleč najbolj komercialen komad na plošči. "Fountain Of Youth" zaznamujejo Jonovi klasični "kriki groze" in je tudi edini komad brez besedila v knjižici. Zaključni komad "In The Dream" je bil eden prvih komadov, kjer so uporabljali klavir kot vodilni inštrument. To je danes kar težko verjeti.

Oba bonus komada - "Power Of The Night" in "Sirens" sta iz njihovih starih koncertov in sta oba sijajno odigrana. Na splošno je bil to še en sijajen napredek za band, ki je naposled ugotovil, da je poleg težkega materiala sposoben prav tako dobro kombinirati tudi druge reči. Od prvih treh plošč in zadnje v originalni postavi, je prav gotovo najboljša "Power Of The Night", ki pomeni kristalno čist in prvinsko surov heavy metal stare ameriške šole v vseh pogledih. Popolnoma v stilu njihovega takratnega mota, ki se je glasil: "Dvigni pest metalskega otroka!"

Avtor:   Peter



   
Vsebina te strani je avtorsko zaščitena s strani www.krokar.net in firegoat.com.
© 2000-2001 Vse pravice pridržane.