www.firegoat.com » Recenzije » Impellitteri
  Gost: Prijava | Včlani se Angleška verzija - English version
Impellitteri - "System X"
SPV 2002

Katarza! To je čista katarza! Kakšen bes, kakšna energija! Novi Impellitteri z Grahamom Bonnetom na vokalih, človekom, ki je sodeloval pri zanimivih skupinah kot so Forcefield, Alcatraz (Bonnetov bend, pri katerem si je Malmsteen ustvaril ime), Rainbow, MSG. Torej izkušen pevec, ki je dal marsikaj skozi in zategadelj z izvrstnim občutkom za prilagajanje v različnih situacijah. Ne pozabimo pa, da je Bonnet pel na prvem Impellitteri albumu "Stand In Line" iz leta 1988. Torej novi Impellitteri. Opravka imamo s čisto pravo U.S. staro šolo heavy metalskega bliskanja v njeni najlepši možni različici. Fantje si znotraj tega privoščijo kratko avanturico skozi hard rockersko orientirano "She's A Nighttime Lover", ki potegne na Rainbow. Vseskozi divje, neukrotljivo in živo igranje z ognjem!

Kakor so zgrajene pesmi, tako je prilagojen vokal. Pesmi so kratke, energične in kompaktne. Čista kemija jeznega in predrznega rifinga, okrepljenega z izredno ritem sekcijo ter unikatnim Bonnetom na vokalih. Močno kot vedno, a hudiča, tokrat rjove Graham tako razjarjeno in pobesnelo, kot nikdar doslej. Izredno je ravnovesje melanholičnosti melodije enostrunskega Chrisovega drvarjenja vzdolž solaž in prehodov ter te Grahamove jeze. Kako to paše perfektno skupaj. Chrisov unikatni kitarski pristop, je v celoti podrejen moči in izraznosti kompozicij. Fante si seveda ustvari znova veliko prostora, kjer opozarja na svoj izjemni talent, tako da za njegove kitarske vragolije nikakor ne boste prikrajšani. Nadzvočno hitro, a čisto, še vedno čisto. Bruhanje ubijalskega rifinga je velikokrat prepikano s harmonijami, okraski izrednih lickov, briljantnim obvladovanjem vah efekta in njegovim vključevanjem v pesmi (posebej v "What Kind Of Sanity" ali "Falling In Love With A Stranger", vah fantastiki). Raznobarvnost v žargonu: "Starči, tle skos neki dugaja!"

Vsesplošni vtis in občutja, ki ga ta album pusti, so frustracije ega, ki se izražajo v popolni in neskončni žalosti, turobnosti, jezi, besu, bolečini. V kombinaciji glasbene izraznosti in poezije so novi Impellitterri neverjetno prepričljivi. Prepričljivi v oživljanju popolne teme, da je vse uničeno, razvrednoteno, da so ljudje zlobni in zblazneli, Zemlja do konca izsesana in da se soočamo s svojim sodnim dnem. In to pričara sleherni trenutek tega perfektnega "beata" plošče. Vseskozi zlobno. Kako prekleto zlobno zvenijo Impelliterri (nasploh v "Why Do They Do That").

Enkratna bombastičnost magije rifa in poln ter živ zvok skozi celo ploščo ustvarjata izredno vzdušje. Z jajci, ki mnogim danes manjkajo! Če temu prištejemo Bonnetovo vživeto predstavo na vokalih, je ta album zmaga na celi črti in album, ki znova potrjuje, da spadajo Impellitteri v kategorijo največjih. Največjih? Hm, kaj ko se danes veličina meri s prodano količino zgoščenk. Najhuje pa je to, da navadno o tistih bendih, ki se lahko s tem danes hvalijo, ne moreš reči, da ustvarjajo glasbo, pač pa manj kot drek. In kdo danes kupuje ta drek? O tem pričajo ravno novi Impellitteri. Masovno zblazneli in duhovno razvrednoteni ljudje zahodne "civilizacije".

Ploščo je posodila trgovina Big Bang Music. Kupite jo lahko na Čopovi 42 v Ljubljani.


Avtor:   Aleš



   
Vsebina te strani je avtorsko zaščitena s strani www.krokar.net in firegoat.com.
© 2000-2001 Vse pravice pridržane.