www.firegoat.com » Recenzije » Khold
  Gost: Prijava | Včlani se Angleška verzija - English version
Khold - "Masterpiss Of Pain"
Moonfog productions 2001

Odlična skupina. Njihov koncert, ki sem ga uspela videti na Inferno festivalu me je tako impresioniral, da sem nemudoma kupila CD. Izkazalo se je, da je resnično tako dober in (močno) vpliven - kot sem pričakovala.

Glasba na albumu je težka, večinoma v srednjem/počasnem tempu, čeprav se nekatere skladbe, kot "Norne" in "Mesterverk av Smerte", začnejo hitro. V skladbah ni nobenih klaviatur, je pa prisotna poudarjena in zelo izstopajoča bas linija, ki dela njihovo glasbo tako unikatno in razpoznavno. Prijetno je slišati "groovy sound" in smisel za teatraličnost, ki se lahko vzpostavi v skladbi ob variiranju ritmov. Njihova glasba se ti splazi v dušo. Da ne omenjam možganov, saj sem ničkolikokrat ugotovila, da mrmram odlomke iz njihovih skladb. Imajo lepe melodije in dober občutek za kombiniranje rifov, tako da celota zveni skrivnostno in zelo poslušljivo. Skladbe so krajše, vendar unčinkovite, z izjemo "Bortvandring", ki je dolga 5 minut in ima nekakšen strašljiv občutek zaradi vseh malih pavz in zaradi česar je ena izmed mojih najljubših skladb na tem albumu (poleg "Den Store Allianse" in "Svart Helligon"). Skupaj je na albumu 10 skladb, vsaka s svojimi majhnimi detajli, zaradi katerih imela album konstantno v CD-playerju cele 4 mesece.
Vokali so tipično black metalski, vendar dobri in zaradi besedil v norveščini izpadejo nekoliko psihopatsko, kar daje celotnemu albumu mrzel pridih.
Vsekakor izreden prvenec.

Tip: Spreleti me po hrbtu vsakič ko pritisnem "play".

Avtor:   Maja



   
Vsebina te strani je avtorsko zaščitena s strani www.krokar.net in firegoat.com.
© 2000-2001 Vse pravice pridržane.