www.firegoat.com » Recenzije » Dogface
  Gost: Prijava | Včlani se Angleška verzija - English version
Dogface - "In Control"
MTM Music / SPV 2002

Nedvomno kvalitetni glasbeniki, doma s Švedske. S Švedske? Fantje se trudijo ugajati s posnemanjem Deep Purple in Whitesnake. V ta namen se kitari enakovredno v pesmih pridružujejo hammond orgle. In trd zvok je tako zagotovljen. Vseh pet glasbenikov je nedvomno nadarjenih in vsi dokazujejo, da so mojstri svojih inštrumentov. A izvirnosti ni prav nobene. Torej manjka duša.

Vokal je streniran in kvaliteten, a njegova barva popolnoma nespecifična, zato njegovo napenjanje v pesmih žal zbledi. Aha, njegov lastnik je Mats Leven, ki je pel tudi na Malmsteenovi "Facing The Animal" (1997) in pa pri skupinah "Swedish Erotica" ter "Treat". Hudič je, kadar striktno iščeš vzornike. Lahko jih "skineš v nulo", a to več nisi ti. In točno ta primanjkljaj je mogoče zaznati v glasbi Dogface. Produkcija je za moj okus vseeno malo preveč popeglana, sicer ponuja ravnovesje inštrumentov, razločno slišnost igranih linij, izrazen rifing kitar ter dinamičnost ritem linije, katere prehodi so okusno vpeti v glasbo. Ritem linija je edina svetlejša točka, a kaj ko je ujeta v klišejskost kompozicij. Pesmi so kompaktne in enakovredne, tako da nobena med njimi ne izstopa. Na srečo med njimi ni nobene posladkane baladeske. A vse skupaj ostaja tako prazno, tako premišljeno, tako izračunano. Dogface so rife malo obrnili na glavo in očitno so s tem nadvse zadovoljni. Tako je nastala "In Control". Zares kontrolirana glasba, ki pravemu egu ne pusti, da bi se izrazil. Dogface so še ena mnogih skupin, ki enostavno ne more pustiti zadovoljivega vtisa in se tako žal izgublja v morju neprepoznavnosti. V to morje sicer sodijo skupine, ki so nadvse spretne posnemovalke tistih drugih - velikih skupin. Torej so skupine, in so skupine, če veste kaj želim povedati.

"In Control" nikakor ne ponuja slabega hard rocka. A kaj, ko je vse skupaj bilo slišano že davno tega. Na izviren in pristen način. Preračunano "drilanje" žal ni vse.

Ploščo je posodila trgovina Big Bang Music. Kupite jo lahko na Čopovi 42 v Ljubljani.


Avtor:   Aleš



   
Vsebina te strani je avtorsko zaščitena s strani www.krokar.net in firegoat.com.
© 2000-2001 Vse pravice pridržane.