www.firegoat.com » Recenzije » Messiah's Kiss
  Gost: Prijava | Včlani se Angleška verzija - English version
Messiah's Kiss - "Prayer For The Dying"
SPV 2002

Heh, znova še en kliše. Naslov plošče in ime skupine. Ah, nič novega in kako brezidejno, ni vredno okušanja. Verjetno me je super naslovnica pripravila do tega, da sem pobral CD s stalaže v trgovini in poprosil prodajalca, če malo zavrti tole novotarijo.

Spet sem začel godrnjati, ko sem čakal, da se je odvrtel enominutni uvod. No in potem je bilo mojega jadikovanja konec. Zvok, mestoma skoraj garažno živ, palete kratkih komadov brez kakršnegakoli kompliciranja. Popoln drvež. To ubija!!! Izkušeni stari lisjaki, okrepljeni s pevcem Mikeom Tirellijem ("Holy Mother"), so se odločili narediti kristalno čisti heavy metal izdelek. Občutek za to imajo v krvi.

Rifi klasičnega metala (Iron Maiden, Judas Priest) so seveda danes po njegovi, več kot tridesetletni zgodovini razvoja, bolj ali manj kliše. A je odigrano vse skupaj popolnoma z jajci. Magija rifa se skriva za dejstvom, da se lahko rif ponovi neštetokrat, a če je odigran z dušo, te bo vedno znova očaral. No, pa nadaljujmo. Nedvomno izstopa Mike s svojim raznovrstnim vokalom, ki ga dinamično prilagaja v pesmih. Saj veste, če so pesmi kratki udarni heavy ubijalci, paše vedno najbolje poleg razjarjen in grob vokal. In to boste našli pri Messiah's Kiss. "Blood, Sweat & Tears" spominja na stare Grave Digger ("Heavy Metal Breakdown"), celo Mike mestoma rahlo potegne linijo vokala v tej pesmi, kot C. Bolthendal. "Thunderball" in "Blood Of The Kings" pričarata v živo duh Running Wild in njihove zlate dobe. Torej ni treba dvakrat ugibati, da je osnovni rif v teh dveh pesmih ekstremno hitro prepikan, pikanje kitar pa okrepljeno s perfektnim delom dvojnega basa na bobnih. Udarnost zagotovljena! Pesem srednjega tempa "Night Comes Down" bazira na odprtem rifanju Judas Priest s sredine osemdesetih, vendar s pomembno razliko. Messiah's Kiss so mnogo bolj živi. Moderna produkcija njihovega prvenca vas bo v to prepričala.

Osnovni Judas Priest rifing križan in spotenciran z vso jezo, besom, ostrino in močjo Grave Digger in starih (od leta 1998 navzdol) dobrih Running Wild. Kristalni heavy metal šus prvenec, ki hudo odstopa od trenutne podpovprečne poplave power metala na tržišču.

Avtor:   Aleš



   
Vsebina te strani je avtorsko zaščitena s strani www.krokar.net in firegoat.com.
© 2000-2001 Vse pravice pridržane.