www.firegoat.com » Recenzije » Angra
  Gost: Prijava | Včlani se Angleška verzija - English version
Angra - "Hunters And Prey"
EP / SPV 2002

Lanskoletna vrnitev odpisanih je pokazala, kdo sta bila gonilna sila brazilskih godcev. Na vso srečo edina še originalna člana prvotne zasedbe v kitarski navezi Louriero/Bitencourt. Zakaj na srečo? Ker je skupina ostala to, kar je vedno bila. Omenjeno srce skupine je bilo pri novem EP-ju "Hunters And Prey" seveda znova glavni akter pri pisanju vseh orkestralnih aranžmajev in štirih popolnoma novih pesmi. "Hunters And Prey" je nekakšen podaljšek albuma "Rebirth" in je povsem pisan na kožo vsem starim in novim Angra zagrizencem.

Ne le, da so kitare znova odigrane čisto kot solza, ampak ohranjajo poleg tega prav vso živost, ki je dodatno okrepljena z dinamično ritem linijo, v kateri so zopet genijalno vpleteni še dodatni elementi južnoameriških folk ritmov. Nekakšni "podritmi", če smem uporabiti rahlo ponesrečen izraz, skratka znana stalnica skupine. Da o klasičnih "angra" orkestralnih aranžmajih, ki dajejo prepoznaven pečat skupini ter dodatno glasbeno širino in atmosferičnost, ne zgubljam besed. To niso severnjaški hladni spoliranci. To je prava južnoameriška jeza, ki pričara tisti pravi vroči kasteljanski temperament.

Prve štiri pesmi ustvarjajo glede na svojo zgradbo lep kontrast med seboj. Uvodna je "Live To Learn", ki jo vodi izrazito power rifanje, takoj za njim pa poštopajo žogo z "Bleeding Heart", kateri sledi z naslovnim komadom tega EP-ja tista klasična Angra, ki usklajeno združuje progresivne elemente s power rifanjem. Če je ta zvenela zelo igrivo in razposajeno, kot bi se znašel sredi "ravbarjev in žandarjev", pa je "Eyes Of Christ" pesem srednjega tempa, kompozicija polna melanholije z izrednim refrenom.

Na ploščku sta se znašli tudi "Rebirth" in "Heroes Of Sand" z zadnjega albuma in to obe v akustičnih izvedbah. Škoda, da se je Edu z vokalom prilagajal akustiki v refrenu "Heroes Of Sand", saj je v refrenu te pesmi prav zaviral vokal v nižji prestavi, ko bi lahko spravil iz sebe veliko več ostrine in temperamenta, ki bi se tej akustični verziji sicer super prilegla. Je pa zato v izredni priredbi "Mama" (Genesis) prav Edu v središču pozornosti, kjer še posebej opozori na barvitost svojega vokala. Na koncu EP-ja je dodana še verzija naslovne pesmi v portugalščini. Kot piko na "i" pa so fantje pristavili poleg vsega tega še video "Rebirth". Več kot le "ugodna" glasba in to po ugodni ceni!

Avtor:   Aleš



   
Vsebina te strani je avtorsko zaščitena s strani www.krokar.net in firegoat.com.
© 2000-2001 Vse pravice pridržane.