www.firegoat.com » Recenzije » Saxon
  Gost: Prijava | Včlani se Angleška verzija - English version
Saxon - "Forever Free (1992, re-release)"
SPV 2002

Povratek skupine s "Solid Ball Of Rock" je dal skupini krila in jekleni orel je znova vzletel v letu 1992. "Forever Free" je pomenil logično nadaljevanje začrtane vrnitve z že prej omenjenim "Solid Ball Of Rock". Pravi Saxon zvok prve polovice osemdesetih je čutiti na "Forever Free" še bolj. Fantje so torej spoznali, da se s fani širom sveta ni vredno poigravati in so usmerili vso glasbeno energijo v posvetilo predanim in zvestim fanom, ki so jih pridobili v prvi polovici osemdesetih. "Forever Free" je točno to in prikazuje Saxon znova v njihovi prepoznavni in večni unikatnosti.

Takoj otvoritveni naslovni komad je potrditev tega. Zopet lahko le uživamo v ubijalskih rifih. Ti so, poleg otvoritvene, izraženi predvsem v pesmih kot je "Hole In The Sky", "Get Down And Dirty", "One Step Away", "Nighthunter" ali "Cloud Nine". Uauuuu!

Perfektno s celotno ploščo se zlije rock'n'rollerski drvež, ki je sicer priredba, z naslovom "Just Wanna Make Love To You", kjer nas skupina še posebej opozori, kam segajo njene korenine.

Plošča izraža, to kar si lahko ljubitelji skupine in tovrstne glasbe le želijo. Popolno iskrenost. Fantje so zopet (vsi po vrsti) odžgali svoje vloge, seveda na čelu z nesmrtnim Byffovim vokalom, s srcem. Glasba je polna in živa. Zopet smo priča fantastičnim prehodom globoke ritem linije, ki je posebej izrazna tudi v klasičnih zaključkih pesmi, kot tudi znova enkratnega in duhovitega dela obeh kitaristov. Pesem "Iron Wheels" je glede na naslov vse prej kot navita. Je odlična akustična balada, ki preseka ploščo na dva juriša.

Remastru sta dodana dva bonus komada, posnetka v živo iz turnej skupine v letih 1994 in 1995. Kaj bi hoteli več? Prvi je neuničljivi "Princess Of The Night", ki spada v orlov železni repertoar tudi danes, drugi pa "Forever Free". Posnetka sta neverjetno živa in nista prestala posebnih olepšav. Potrjujeta le večnost skupine, ki seva enkratno in unikatno energijo tudi na odru.

Avtor:   Aleš



   
Vsebina te strani je avtorsko zaščitena s strani www.krokar.net in firegoat.com.
© 2000-2001 Vse pravice pridržane.