www.firegoat.com » Recenzije » Dope Stars Inc
  Gost: Prijava | Včlani se Angleška verzija - English version
Dope Stars Inc - "10.000 Watts Of Artificial Pleasure, EP"
self-produced 2003

Ko sem vstavil ta CD v mašino, sem se počutil kot dinozaver, ki je pozabil izumreti in se je prebudil iz nekaj miljonov let trdnega spanca v čudnem novem svetu, ki ga nadzoruje, vodi in obvladuje kraljestvo popolnega hladnega kibernetičnega intelekta. Čelni trk W.A.S.P. z Robocopom. Metal s primesmi novodobnega "disco-digi" štanca sprogramiranih klaviatur. Zrobotiziran vokal skozi zvočne efekte, skompjuterizirani bobni in napadi klaviaturske sintetike, katere je moč slišati v "vooferjih" golfov frajerjev ljubljanskih ulic.

EP nosi štiri pesmi (med njimi sila zanimivo priredbo B.Idola Shock To The System), ki bazirajo na štancaju ritem mašine preko katere je položen masivni odprti enostavni rifing kitar. Solaž ni nikjer. Vse je v linijah akordov, tudi kakšnih posebnih začimb v prehodih ni najti. Glasba je izredno preprosta, takoj zleze v ušesa in nalašč za poslušanje v avtu pri hitrosti170km/h in več. Komadi ponujajo v predrefrenih obskuren in s pomočjo čudežnih računalniških tipk popačen vokal. Sledi lep kontrast v refrenih, kjer skupina okusno doda več melodike v stilu kakšnih W.A.S.P. in njihove Animal (Fuck Like A Beast). Italijani ponujajo zanimivo glasbo, ki jo sami imenujejo žanrsko, kot digi-glam rock 'n roll, kar je pravzaprav glede na slišano zelo posrečen opis. Pesmi so zložene zelo fluidno, zvočna slika zapolnjena in kontrasti zelo okusni. Ob omenjenih kozmetičnih sestavinah bodo zapriseženi ljubitelji tradicionalnih zvokov v trenutku dobili ošpice.

Torej Dope Stars Inc so zanimiva reč, ki bo pritegnila zlasti ljudi, ki radi iščejo trende in ki želijo biti na miljo prepoznavni v svoji "drugačnosti". Za ljudi obremenjene s sintetiko, je branje te recenzije popolnoma odvečno. Italijani so prepričljivi provokatorji, ki poskušajo priti do uspeha po znanem preizkušenem receptu kakšnih začetnikov tovrstnih pustolovščin a la The Kiss in kasneje odbitih ekstremov Sigue Sigue Sputnik ter novodobnega Marylina Mansona. Ponujajo enormne količine ekstravagantnega glam šminkanja in malo manj glasbe. A to ne pomeni, da ljubitelji Backyard Babies ne bodo dobili učinkovitega "šok-šusa" na tri štiri v žilo. Idealno za vse, ki v glasbi ne marate nobenega kompliciranja in ovinkarjenja ter z lahkoto sprejemate novosti od A do Ž.

Avtor:   Aleš



   
Vsebina te strani je avtorsko zaščitena s strani www.krokar.net in firegoat.com.
© 2000-2001 Vse pravice pridržane.