www.firegoat.com » Recenzije » Diabolical Masquerade
  Gost: Prijava | Včlani se Angleška verzija - English version
Diabolical Masquerade - "Death's Design"
Avantgarde records 2001

"Death's Design" je pravzaprav soundtrack, ki je bil prvotno posnet za istoimensko grozljivko. Ja, prav ste slišali! Neko podjetje iz Hollywooda se je odločilo posneti grozljivko z naslovom Death's Design. Na žalost je ideja padla v vodo iz nešteto predvsem birokratskih razlogov, saj filma ne bodo nikoli posneli. No ja, vsaj ne pod tem naslovom in s to glasbo. Diabolical Masquerade pa so se vseeno odločili izdati prej omenjeni soundtrack.

Blakkheim je tokrat povabil k sodelovanju, poleg Dan Swana, ki je bil med drugim tudi koproducent, Maalten kvartet iz Estonije. Skupni rezultat je bila ta absolutno fantastična plošča.

Gre za zelo razgibano ploščo s tipičnim "Diabolical Masquerade" zvokom. Večinoma jo uvrščajo v horror heavy metal (tu je pojem rabljen v svoji širši obliki), med drugim tudi sam Blakkheim. Vendar se s tem terminom strinjam le delno, saj se mi zdi preveč "ohlapen". Na albumu še vedno prevladuje black metal, ki pa ga je Blakkheim mojstersko dopolnil z vplivi heavy metala, rocka in klasike, veliko elektronike in še z drugimi efekti.

Na soundtracku je 20 tako imenovanih "movementov", ti pa so največkrat sestavljeni iz posameznih skladb; slednjih je na albumu 61. Meni najljubša sta tretji (del tega lahko slišite tudi na uradni strani skupine) in peti movement. Zadnji se na plošči še dvakrat ponovi, a obakrat v novi, skoraj nerazpoznavni preobleki.

Album priporočam vsem, ki svojega glasbenega okusa ne želijo omejevati.

Avtor:   Anja



   
Vsebina te strani je avtorsko zaščitena s strani www.krokar.net in firegoat.com.
© 2000-2001 Vse pravice pridržane.