www.firegoat.com » Recenzije » Thine
  Gost: Prijava | Včlani se Angleška verzija - English version
Thine - "In Therapy"
Peaceville Records 2002

Thine so skupina, ki, vsaj po mojem mnenju, ni bila deležna vse pozornosti, ki bi si jo zaslužila. Njihov prejšnji izdelek, "A Town Like This" iz l. 1998, je mojstrovina melanholičnega vzdušja, temen, razmišljujoč metal, ki poslušalca prevzame tako čustveno kot tudi s čisto tehnične plati, še posebej kar se tiče vokalov. Ko sem jih prvič slišal, sem jih takoj postavil ob bok svojim bolj znanim rojakom My Dying Bride, Paradise Lost in Anathema.

Primerjava ostaja. "In Therapy" vsebuje, kot nekatere plošče že omenjenih skupin, manj trdo, a zato še vedno precej čustveno nabito glasbo. Najboljša primerjava bi bila albuma "Judgment" in "A Fine Day To Exit" skupine Anathema, vendar pa je glasba na pričujočem CD-ju še vedno bolj ostra in bolj intenzivno izraža občutke trpljenja in različnih psihičnih bolečin.

Glasba je v počasnem do srednjem tempu, diktira ga subtilno bobnanje, ki je precej bližje kakim Pink Floyd, kot pa neki specifični zvrsti metala. Na trenutke zvenita ritem in glasba celo tako lahkotna, kot so nekateri bolj alternativni posnetki serverno angleških The Verve ali pa Oasis. No, kljub vsemu je prehajanje žanrov primerno, ne pretirano in lepo umeščeno v nenavaden glasbeni slog Thine, globina pa je prisotna skozi celo ploščo.

Odmevajoče, zavijajoče kitare - prisotne v marsikaterem britanskem doom metalu ali alternativnem rocku - nas popeljejo prek psihozvočnih prostranstev trpečega uma. Občasni elektronski efekti se lepo ujemajo in dopolnjujejo glasbo. Vokali pa so tisto, kar najbolj ločuje Thine od drugih skupin. Včasih skoraj govorjeni, včasih zapeti v harmoniji, konstantno nekaj svojega in tako izrazni... Vokalni pristop Thine je enostavno potrebno slišati in se odločiti. Ne slabi, ne dobri... Originalni. In meni je to, v tem svetu klonov, všeč. Vsekakor je "In Therapy" plošča, ki je vredna pozornosti.

Avtor:   Jaša



   
Vsebina te strani je avtorsko zaščitena s strani www.krokar.net in firegoat.com.
© 2000-2001 Vse pravice pridržane.