www.firegoat.com » Recenzije » Kingdom Come
  Gost: Prijava | Včlani se Angleška verzija - English version
Kingdom Come - "Independent"
ulfTone Music 2002

Ob novi plošči so se Kingdom Come prevelili v še en novorojeni sinonim, ki ne pomeni nič drugega kot čisti pogreb hard rocka. Ljubitelji starih kreacij tipa "Bad Image", "Twilight Cruiser", ali "In Your Face", pozabite takoj na kakšen naslednik njihovega kova. Lenny Wolf je popolnoma prevzel vajeti v svoje roke, tako da je na albumu odigral vse inštrumente in produciral ploščo. Odraz tega je, milo rečeno, nastali računalniški spaček.

V ušesa nevzdržno kljujejo računalniški drum sampli, ki jih Lenny izbira kot podlogo za osnovni beat posameznih komadov. Pozabite na kitarske solaže, pozabite na žive bobne, pozabite na izrazne prehode v pesmih. Vse kar je ostalo od starih Kingdom Come je Lennyjev prepoznaven vokal. Riffing je popolnoma neizrazen, tudi kjer dobi v refrenih malo več prostora za dihanje, ne seva niti kančka energije. Lenny poje sicer znova na polno. Vendar je tokrat njegov prepoznavni melanholično melodični vokal ujet v spone poltonsko speljanih motivov v pesmih. Nekšen žalostni približek grungeju je tale Lennyjev eksperiment. Škoda, da fant ni izdal raje solo plošče, če se mu je zahotelo eksperimentov, ter jo opremil z veliko nalepko "pevec Kingdom Come", če bi se že bal, da njegovega imena nihče ne pozna, ime skupine pa bi tako pustil neomadeževano. Zato je Lenny pobrcal vse člane skupine ven, da je imel spokojni mir pri kreiranju "modernega", "drugačnega", "novega".

Darling po svoji strukturi (nikakor pa ne po zvoku in komjuteriziranih bobnih) začuda spomni na stare dobre čase Kingdom Come. Akustična Forever pa je ujela ob vsem poigravanju z računalniki še največ živosti. Ostalo ni omembe vredno in seva obupno praznino.

Častilci klasičnega hard rocka, ne boste našli ene skupne točke na tej plošči s katero bi se lahko poistovetili. Ob vseh teh žalostnih spoznanjih prepuščam nove Kingdom Come nadaljnji razdsodbi kritikom računalniških igric.

Avtor:   Aleš



   
Vsebina te strani je avtorsko zaščitena s strani www.krokar.net in firegoat.com.
© 2000-2001 Vse pravice pridržane.