www.firegoat.com » Recenzije » Ken Tamplin And Friends
  Gost: Prijava | Včlani se Angleška verzija - English version
Ken Tamplin And Friends - "Wake The Nations"
Now And Then Records 2003

Računalniški sample na začetku otvoritvene "The Story of Love" sicer pomeni vse prej kaj drugega kot hard rock, a ga že po nekaj sekundah prekrije napad masivnega nažiganja bobnov okrepljenega s Hammond linijo ter bliskajočim riffingom kitarista Scotta Van Zena, zmagovalca eminentnega tekmovanja kitaristov imenovanega "L.A. Guitar Wars".Voltaža izjemnega riffinga nikakor ne pojenja in skozi "We've Jihad Enough", dramatično "Falling Houses" in podivjano naslovno pesem drži ambientalno vzdušje na izrednem nivoju. Skozi celotno ploščo se Ken, ki sicer vrešči pri ponovno združenih Shout, popolnoma predano prilagaja strukturam kompozicij in sami poeziji. Vokal je lahko čuten in tenak, naenkrat pa se prelevi v hrapavi rjovež (npr. "Mystery", "Piece On Earth", ali "Waiting For Your Love"). Barvo svojega vokala lahko spreminja, kot spreminja kameleon barvo svoje kože. V "God In Heaven" opozori, da mu je blues pisan na kožo! Uf, ko bi posnel v prihodnosti tudi surovo zvenečo blues ploščo. Poje vživeto, intenzivno in vseskozi s polnim zaletom. Pesmi kar razganja od emocij in silne energije.

Ken je zbral izjemno druščino kitaristov. Poleg izredne pevske predstave imamo še preko 78 minut nažiganja kitarske artilerije devetih imen, devetih umetnikov, devetih vesoljcev. Človek, ki je prispeval največji delež kitar na plošči je že omenjeni Scott Van Zen (še posebej izstopa njegova nadzvočna solaža znotraj naslovne pesmi). Poleg njega so sodelovali tudi Howie Simon (Jeff Scot Soto), Marty Friedman (Megadeth, Cacophony), Doug Adrich (Whitesnake / Dio), Kee Marcelo (Europe), Reb Beach (Winger, Whitesnake), Richie Kotzen (Mr. Big / Poison), Jeff Watson (Night Ranger), Mattias Eklund (Freak Kitchen), Pete Lesperance (Harem Scarem) in Stevie Salas. Torej že tu bi lahko zaključil recenzijo z besedami: "mission complete", "fantastično" ali "čisti entertejment". Tu ni nobenega smisla razčlenjevati pesmi ali kitarsko predstavo v njih, kajti vse po vrsti so enakovredne in osupljive fantastike. Vstopite v svet kitarskih sanj!

Ritem dvojec je usklajena sestavljanka Glena Sobela (Impellitteri / Beautiful Creatures) na bobnih in Daniela Pearsona (Coolio / Jennifer Lopez) na bas kitari. Funky in nagruvano do konca, z lepo slišno in v produkciji "naprej porinjeno" bas linijo, kot si jo v hard rocku lahko le želimo in polnim zvokom udrihanja bobnov. Produkcija je ujela vso živost ritem linije. Za klaviature je poskrbel še en možakar, ki sodeluje z Impellitterijem, Ed Roth. Vsi instrumenti prispevajo enakovredne deleže in nobeden od njih na plošči ne dominira nad drugim, solaže ležijo perfektno znotraj kompozicij. Back vokalne harmonije, ki podpirajo Kenov osnovni vokal dajejo zvoku dodatno globino in širino.

Prvi vrhunec v hard rocku leta 2003 je pred nami. Do popolnosti izpiljena plošča osemnajstih kompozicij. Ko ni več kaj dodati. Ljubitelji Glenna Hughesa ali starih dobrih Whitesnake, to je absolutna nuja za vas!

Avtor:   Aleš



   
Vsebina te strani je avtorsko zaščitena s strani www.krokar.net in firegoat.com.
© 2000-2001 Vse pravice pridržane.