www.firegoat.com » Recenzije » Convent
  Gost: Prijava | Včlani se Angleška verzija - English version
Convent - "The Truth Revealed"
Awaken / Unholy Terror 2000

Pred nami je neke vrste prvenec poljske zasedbe Convent, neke vrste pa pravim zato, ker gre v bistvu za skupek novo/starih posnetkov. Naj razložim. Na pričujočem ploščku lahko najdete 10 skladb, med katerimi so prve 4. najnovejše (posnete julija/avgusta 1999), zadnjih 5 pa je najstarejših (sprva objavljene na 2. demu "Displeasure" iz leta 1992, vendar kasneje 1998 ponovno posnete in preimenovane v "Veritatis Splendor", kjer je bil dodan tudi 5. komad The Burning Cross). Malce zapleteno, kajne? No, vse skupaj vam povem samo zato, da ne bi mislili, da gre spet za neko novo skupino (čeprav je po drugi strani res, da je od prvotne postave ostal le še bobnar Mariusz).

Ti novi komadi predstavljajo tudi njihovo usmeritev v prihodnje, to pa je bolj ameriški stil brutalnega death nažiganja, skratka daleč od enega tistih Vader klonov. Zvok je res surov in temačen, vendar se vsak inštrument dobro sliši. Povečini so komadi srednje hitri, a bobnar užge blast tam, kjer je to zares potrebno. Vokal je nekako tipičen death metalski, na trenutke peklenski in udaren (malce hropeč), a za moje pojme premalo raznolik (sploh, če mu slediš z besedili - tu se sploh zaplete; če bi bile določene vrstice bolj poudarjene, bi bilo nemara bolje). Tudi kitarski zvok bi bil lahko še malo trši in silovitejši, a se nam zato oddolžijo s super solažami. So pa zato fantje v živo (baje) ubijalski.

"The Truth Revealed" vsekakor ni CD, ki bi ga poslušal vsak teden, a za nekajkrat na leto bo zadostoval. Je pa treba te stvari parkrat preposlušati in potem je malo bolje. Le veselim pa se lahko njihovega novega izdelka, čas bi že bil...

Vse, ki vas zanima nakup tega CD-ja naprošam, da me kontaktirate. Ah ja, da ne pozabim. Pri izdaji tega albuma je sodeloval tudi Unholy Terror mag iz Nemčije - edini pravi magazin za pravo (brutalno) death metal zavest. Hvala Hacker!

Avtor:   Klemen



   
Vsebina te strani je avtorsko zaščitena s strani www.krokar.net in firegoat.com.
© 2000-2001 Vse pravice pridržane.