www.firegoat.com » Recenzije » Marduk
  Gost: Prijava | Včlani se Angleška verzija - English version
Marduk - "Infernal Eternal"
Blooddawn Productions 2000

Pred nami je že drugi (offcial!) koncertni album Mardukov (prvi je bil "Live In Germania" iz 1997). Tokrat gre za dvojno ploščo in prvih 15.000 primerkov ima za bonus CD-ROM.
Zvok je tokrat boljši kot na "Germaniji" pa tudi komadov je več- v tem primeru 18, vsi pa so bili posneti v Franciji na World Panzer Battle turneji 1999. Yes! Končno imamo tudi "live verzijo" odlične plošče "Panzer Division Marduk" (kar 5 od 8 komadov lahko najdete tu) in tudi "Infernal Eternal" se prične s Panzer Divison Marduk komadom... right into your face! Skratka gre za pravi prikaz kaj v resnici Marduk predstavljajo in pomenijo na tej sceni. Agresija začinjena z brutalnostjo, peklenskimi vokali, odličnimi kitarami in neustavljivimi bobni, povrh vsega pa še berljiva besedila- to so Marduk.
Zvoku te žive morije res ne gre oporekati, zanimivo pri vsem tem pa je morda to, da ima Legion prav na vsakem koncertu "drugačen" glas. Recimo, če ga primerjate z "Germanijo" ali pa katerim od njihovih koncertov katerega ste si ogledali (še posebej pa, če ga primerjate kar s studijskimi albumi). Hja, verjetno bo vse to posledica načina petja gospodiča Legiona (ne šparaj glasilk!! Aaaarghhhh!!!!).
Marduk so nam še enkrat pokazali, da so pravi mojstri v živo in eden izmed najboljših bendov na odru, pa tudi (verjetno) najbolj brutalni znotraj black metal srenje. Po svoje bi lahko rekli, da "Infernal Eternal" predstavlja nekakšen "best off" (čeprav sam osebno pogrešam nekatere komade), kajti bil je izdan ob desetletnici obstoja benda. Na njem najdete komade od "Fuck Me Jesus" demota pa do njihove šeste studijske plošče "Panzer...".
Ah ja, če ste pričakovali tudi naslovni komad Infernal Eternal, boste čakali zaman, sposodili so si ga samo zaradi imena. Gre seveda za komad iz plošče "Heven Shall Burn... When We Are Gathered", s katero se nam je Legion (takrat rosnih 20) tudi prvič predstavil v Marduk postavi. S te plošče pa boste našli samo komad Legion.
Dvojni album je vsekakor vreden nakupa, omeniti pa velja še, da boste v knjižici poleg polno koncertnih in pred/po koncertnih fotk, lahko našli tudi besedila za vseh 18 komadov. Se pravi, končno lahko preberete besedila z "Panzerja..." in starih plat. Na "Infernal Eternal" pa boste našli tudi priredbe.
Samo še zanimivost, glavni producent je bil tokrat prvi pevec Deranged Per Gyllenbeack (dodatna točka pri brutalnosti, heh he). Naslovnico pa je napravil Joe Petagno, gre za soliden izdelek, vendar hkrati nič posebnega.
Za vse, ki še niste slišali Marduk v živo in vas, zanima zakaj jih ima toliko ljudi za enega najboljših bendov v živo, pa tudi za vse, ki si želite le osvežiti spomin...

Avtor:   Klemen



   
Vsebina te strani je avtorsko zaščitena s strani www.krokar.net in firegoat.com.
© 2000-2001 Vse pravice pridržane.