www.firegoat.com » Intervjuji » Lupus
  Gost: Prijava | Včlani se Angleška verzija - English version

LUPUS

Odgovarjal: Mitja
Intervju je bil narejen v Ljubljani 12/02/01
Intervju pripravili: Anja & Maja

Okrog so se širile govorice, da je skupina razpadla. Kaj se je v resnici dogajalo?

Z Igorjem, kitaristom, ki dela glasbo za Lupus, se dolgo nisva slišala in sčasoma se je res začelo govoriti, da je band razpadel, da sem jaz čisto izgubil interes, ipd... Interesa nisem izgubil, čeprav je res, da sem bil zelo pod vplivom, recimo, novih Ulver ipd., ampak nisem šel ven iz metal scene.

Kakšni so začetki banda?

Leta 1996 sva z Igorjem veliko poslušala black metal, skupine kot so Burzum, Ancient, Darkthrone, ... Noctiferia ni bila v tem stilu in Igor je hotel narediti projekt, kjer bi igrali pravi black metal. Jaz sem bil seveda tudi za to in tako sva se takrat odločila, da bova začela z black metal projektom.

Kako sta izbrala ime?

Našla sva pač to ime in je obema bilo všeč... Nima pa zveze z Ulver, čeprav je pomen besed identičen.

V tistem času sta bila člana samo vidva z Igorjem?

Takrat sva se predstavljala pod drugimi imeni, zdaj pa...
Vso glasbo je v bistvu ustvaril Igor. Jaz sem na starem demu ustvaril le en rif, vsa glasba je Igorjeva, moji pa so vsi teksti in vokali. Basov na tem demu sploh ni, bobne, kitaro, klaviature pa je odigral Igor.

Katere skupine so vplivale na vašo glasbo?

Z Igorjeve strani mislim, da so to bili predvsem Ancient, Samael in Mortiis, z moje strani pa Darkthrone, Ulver, Arcturus, pa tudi Gorgoroth...

Posneli ste demo posnetek...

Na prvem demo posnetku " The Geniirising " so štiri skladbe, ena je v slovenščini. Na začetku smo hoteli delati "pure" black metal ala Darkthrone, Burzum... s pravimi bobni.... Ta ideja se je razvijala tri leta. Snemali smo šele leta 1999, do takrat pa se je glasba že kar spremenila... Odločili smo se, da bomo uporabili ritem mašino in že zaradi tega je glasba izpadla precej drugače, kot smo si to predstavljali na začetku.

Enkrat ste bili napovedani kot predskupina na koncertu v K4...

Ja, to se je zgodilo enkrat vmes, ko smo še mislili, da bomo imeli pravega bobnarja...ampak se ni obneslo...

Kje ste snemali?

Snemali smo pri Davidu (Perun), v Leatherthrone studiu... tako smo ga poimenovali...

Kaj delate trenutno?

Imamo glasbo za tri nove komade, za nov demo... zdaj pišem tekste za njih. Bo pa zelo drugačen od prvega. Večji poudarek bo na elektroniki... kaj bolj določenega pa še ne vem. Možno je, da bo kar nekaj novih članov, čeprav glavni ustvarjalni team bova še vedno midva z Igorjem. Sam nisem več tako zadovoljen s prvim demo posnetkom, zato ga tudi ne želim več dajati okrog, saj smo se glasbeno precej spremenili. Bolje je, da ljudje počakajo, da izide nov material...

Kakšen je tvoj pogled na slovensko metal sceno?

Saj je niti ne poznam... poznam Noctiferio, vem, da obstajajo Scaffold, pa God Scard... za God Scard niti ne vem, kaj točno igrajo... vem, da zdaj delajo nekaj novega, da so spremenil zasedbo, to sem danes bral v Slovenskih Novicah... (smeh)

Kaj pa norveška scena?

Ja, norveška scena se razvija v... zelo veliko različnih smeri in zelo zanimivo je spremljati, to kar se zdaj dogaja z bandi. Veliko bandov gre tudi v elektroniko... Zelo so me razveselili Ulver, ker se mi zdi, da je njihova plošca "Marriage of Heaven and Hell " genialna, čeprav so šli zelo ven iz metala, prav tako Arcturus "La masquerade infernale" ... Veliko zelo dobrih, zelo zanimivih plošč se rojeva...


   
Vsebina te strani je avtorsko zaščitena s strani www.krokar.net in firegoat.com.
© 2000-2001 Vse pravice pridržane.