www.firegoat.com » Intervjuji » Immortal
  Gost: Prijava | Včlani se Angleška verzija - English version

IMMORTAL
Odgovarjal: Iscariah
Intervju je bil narejen v Salzburgu 7/12/2000
Intervju pripravili: Maja & Anja


Na prejšnji turneji ste igrali tudi v Sloveniji. Se spominjaš česa posebnega o Sloveniji?

Lepo mesto, čeprav je minilo že nekaj časa odkar smo igrali tam... Klub je bil kar v redu ...

...majhen oder...

Ja, oder je bil res majhen, in spomnim se, da me je zaradi efektov z ognjem peklo grlo.

Ali si še vedno stalni član Enchanted?

Ja, ampak bil sem zelo zaposlen z Immortal, zato nisem imel dovolj časa, da bi naredil karkoli z Enchanted, tako da sem band nekaj časa pustil ob strani. Naslednje leto bomo posneli album. Imam še drug projekt Caos Logic z industrial horror glasbo. Ta projekt delam že dve leti, vendar nismo še ničesar izdali. Poleg tega še vedno iščemo preostalega člana za Enchanted. Imamo bobnarja in kitarista, jaz sem prevzel bas in vokale. Potrebujemo še enega kitarista, ker je ta, ki ga imamo preveč zaposlen z vsemi stvarmi.

Sedaj z Immortal že pripravljate nov album.

Ja, imamo že tri ali štiri skladbe. Delamo na tem, sestavljamo skupaj posamezne koščke... Album bomo najbrž posneli naslednjo jesen.

Se v glasbi odražajo tudi tvoje ideje?

V band sem prišel lani, po tem ko sta Abbath in Horgh posnela "At the Heart of Winter", tri tedne pred evropsko turnejo. V tem kratkem času sem se moral naučiti 48 skladb. Po tej turneji smo imeli dvanajst ali trinajst festivalov po Evropi in potem turnejo po Franciji... V bistvu še nisem imel časa, da bi se ustalil in začel delati glasbo, ker sem se prej moral privaditi na vse koncerte. Ampak sedaj sem pripravljen, pogovarjal sem se z Abbathom in za nov album bova delala skupaj.

Sedaj, ko imate končno stalno zasedbo se to najbrž odraža tudi v vašem načinu dela...

Ja, poznam meje, vem česa naj ne bi bilo v Immortal. Imam veliko materiala, ki ga bom uporabil za druge bande. Česar ne bo v Enchanted, bo v Immortal (ha, ha)... ne..., mislim da bo Abbath imel glavno besedo pri tem, kaj bomo uporabili za Immortal.

Čeprav Demonaz že nekaj časa ni več v bandu še vedno piše besedila za Immortal. Bo tako tudi v prihodnje?

Ne vem. Odločili se bomo, ko bomo prišli do besedil za album. Demonaz je še vedno povezan z bandom, skrbi za finančno plat banda. Pogajal se je tudi za pogodbo z Nuclear Blast... čeprav ne igra več, je še vedno član banda.

Planirate tudi turnejo po Ameriki. Kako vam je bila všeč prejšnja?

Ja, na turneji smo bili s Satyricon, Krisiun in Angel Corpse. V ZDA smo imeli sedem, osem nastopov. Sami pa smo poleg tega nastopali tudi v Mehiki in Los Angelesu. Združene Države so precej drugačne od Evrope, razdalje so večje. Če igraš vsak dan, kot smo to počeli mi, si veliko na poti... Sedem , osem koncertov v Ameriki je zelo malo, turneja bi morala trajati vsaj mesec ali mesec in pol... Ampak, vrnili se bomo tja naslednje leto. Severna Amerika je zelo podobna Južni Evropi. Zelo divja je, v stilu 80-tih, vsi so zagreti...

Pripravljate kakšen nov video?

Govorili smo z Nuclear Blast in naredili bomo dokumentarni video. Ob deseti obletnici pripravljamo "box", ne ravno "best of" album, ampak razne ponovno posnete skladbe, nikoli izdan material... in video z odlomki iz zakulisja, da bodo ljudje videli, kaj delamo v prostem času (ha, ha)... To bo bolj zabavno, kot "road movie", ne bo tipičen video, kjer smo vsi zlobni... hočemo narediti nekaj, kar bo ujelo razpoloženje na turneji. Nekaj časa bo trajalo preden bo "box" izdan, da se domislimo, kako bo vse izgledalo...Verjetno bo naklada omejena...

(tu je še tistih nekaj odgovorov na vprašanja, ki so jih želeli bandu postaviti nekateri bralci; res da so popolnoma zgrešili bistvo, toda Iscariah je bil tako prijazen, da je odgovoril tudi nanja. Rekel je, da imava srečo, ker je pil šampanjec celo noč)

Kolikokrat na teden si menjaš nogavice?

Ko smo na turneji vsak dan. Ne zbiramo jih...

Kdo ti pere umazano perilo?

Perilo? Večinoma ga perem sam.

Tvoja najljubša hrana?

Gratinirani rakci in curry. In na Norveškem imamo nacionalno jed, ki se ji reče.... ( -opomba: Prvi band ja ravno začel z nastopom. Zaradi prevelikega hrupa se je končal pouk o norveški kulinariki)

Kaj si misliš o Britney Spears?

Ni mi všeč... ni moj tip... Povzroča mi prevelike bolečine... ker se počutim tako majhnega v primerjavi z njo.
( mimo je prišel A. A. Nemtheanga, pevec skupine Primordial, ki mimogrede, na odru spominja na metalskega Don Kihota - priporočamo ogled skupine v živo)
Iscariah: "Hej, kaj ti misliš o Britney Spears? Don Kihot:" Všeč so mi nekateri deli na njej...

Kakšno spodnje perilo nosiš?

Tangice... z motivi iz filma Starwars

Koliko otrok skrivaš?

Nobenega... kolikor jaz vem.

Kaj pa čudni klici v zvezi s tem?

Ah, nič.. samo denar so hotele...

Kaj imaš ob postelji?

Ker nimam garderobne omare, imam povsod majice... imam budilko in ... približno 800 kondomov.

Imaš kakšen totem, ki te varuje pred zlimi silami?

V smislu duhovnega varuha? - Ne, sposoben sem paziti nase brez pripomočkov.


   
Vsebina te strani je avtorsko zaščitena s strani www.krokar.net in firegoat.com.
© 2000-2001 Vse pravice pridržane.