www.firegoat.com » Intervjuji » Magus Noctum
  Gost: Prijava | Včlani se Angleška verzija - English version

INTERVJU Z MAGUS NOCTUM
Odgovarjal: Duvall
Intervju je bil narejen 18/05/2003 po elektronski pošti
Intervju naredila: Anja


Black metalci Magus Noctum so eden redkih bolj opaznih in s polno paro delujočih bendov v Sloveniji. V svojem kratkem času obstoja so izdali demo posnetek "After Many Aeons" (2001) in prvenec "Guardian Of The Desert" (2003), trenutno pa že pripravljajo svoj drugi album. Več o bendu si preberite v intervjuju, ki je bil narejen preko elektronske pošte nekaj mesecev po njihovi turneji z Lord Belial in Forlorn.

Vaši začetki segajo v leto 2000. Od takrat se je v bendu zamenjalo kar nekaj članov, prvotna člana sta samo vidva z Divom (bobni). Mi lahko na kratko povzameš vašo zgodbo? Kakšna je trenutna zasedba?

Bend je nastal enkrat septembra 2000, ko smo jaz, Div in Caurtoth prvič začeli vaditi v mojem (zdaj bivšem) Night Magick studiu. Kmalu je prišel Simon, kitarist, ki pa je po par mesecih odšel in na njegovo mesto je prišel Varg Gorgoneion. Potem smo sprobali par basistov, med drugim tudi enega Rusa. V bistvu nimam pojma, kako smo že naleteli na njega. Kasneje je Caurtotha zamenjal Gorr. Kar nekaj koncertov smo imeli skupaj, po turneji pa je Gorr zapustil bend zaradi osebnih razlogov, in zdaj je vokale prevzel David.

Kdo piše besedila in kdo glasbo? Vsi po malem ali imate za to točno določeno osebo oz. več oseb?

Glasbo ustvarjamo vsi, medtem ko besedila, vsaj večinoma, pišem jaz.

Iz česa ponavadi črpate inspiracijo tako za glasbo kot za besedila?

To bi morala vprašati vsakega posebej, ker vsak dobi inspiracijo po svoje. Veliko je v tem kaj čutiš, kakšnega razpoloženja si, kaj se ti dogaja v življenju. Besedila pa nastajajo večinoma v zamaknjenem stanju zavesti, oziroma po notranji inspiraciji, če se temu tako lahko reče.

Menda že pripravljate naslednjo ploščo...

Ja, večino materiala imamo že skomponiranega, manjkajo še finese, ki pa se jih dodela v studiu. Snemati nameravamo enkrat poleti ali pa zgodaj jeseni. Bomo še videli v katerem studiu, a definitivno bo ta album zelo drugačen od prejšnjega, tako po zvoku, kot po zgradbi komadov.

Bo vaša naslednja plošča prav tako izšla pri Impaled Productions kot že predhodnik "Guardian Of The Desert" ali ste mogoče dobili kakšno boljšo ponudbo?

Pri Impaled Productions gotovo ne bo izšla. Z njimi ne mislimo več sodelovati. Izkazali so se kot zelo neresna založba, ki se ne drži dogovorov in nam je povzročila kar nekaj problemov.

Sodelovali ste tudi na dveh kompilacijah...

V bistvu na eni. Tisto od Impaled sem pozabil zbrisati iz homepagea. Sodelovali smo pa na Slovenian Metal vol.1, kjer smo prispevali še ne dokončno zmontiran komad "Kings of the Desert Dawn".

Pred kratkim ste bili na evropski turneji z Lord Belial in Forlorn, vendar ste morali turnejo zaradi prometne nesreče predčasno zaključiti. Kakšne odzive ste doživeli v Nemčiji in Italiji? Kako so na vas, kot na mlajši bend, gledali Forlorn in Lord Belial? V Nemčiji je bilo noro. V Hamburgu so metalci večinoma prvič sploh slišali, da obstaja nekaj, čemur se reče slovenski metal. Nekaj jih je mislilo, da smo iz Slovaške. Bili smo prvi bend, in odziv je bil fantastičen. Energija in ozračje sta čisto drugačna kot tukaj, v Sloveniji. Koncert v Gunendorfu je bil odlično organiziran, ogromna dvorana in oder, a ljudi je bilo malo manj. Najbrž tudi zato, ker se je koncert začel s triurno zamudo.

Decembra 2003 ste igrali na zagrebškem festivalu Od oluja mrzitelja? Kako so vas Hrvati sprejeli in kakšen je bil vaš splošni vtis?

Pričakovali smo nekaj arogance s strani hrvaških metalcev, saj smo slišali, da je tam veliko nacionalistično in protislovensko usmerjenih ljudi. A koncert je bil čisto soliden in eden tistih, ki so mi ostali v dobrem spominu. Publika je bila super.

Imate v načrtu kakšne koncerte? Na turnejo se boste verjetno odpravili šele po izidu nove plošče?

Dokler ne bomo dodelali novih komadov in na novo zvadili starih z Davidom na vokalih, ne bomo imeli koncertov. Najbrž bomo na oder stopili šele poleti. Če bo to pred ali po studiu, težko rečem. Po naslednjem albumu bomo najbrž spet šli na kako turnejo. A o tem zaenkrat še ne razmišljamo.

Imate tudi dva stranska projekta, Perun in Corvus. Mi lahko poveš kaj več o njima?

Perun je Davidov projekt, pri katerem sodeluje tudi Jana, njegova punca. Meni osebno se zdita glasba in zvok odlična. Perunov "The Wolflegion" naj bi izšel enkrat septembra. Podrobnosti še ne smem izdati. Poleg Perun imamo še projekt Corvus, ki pa ima trenutno status quo. Je pa to Divov projekt.

Kje lahko naši bralci kupijo vaš CD "Guardian Of The Desert"? Je demo posnetek "After Many Aeons" prav tako še mogoče kupiti?

"After Many Aeons" se ne da več dobiti, bil je razprodan kmalu po izdaji. "Guardian Of The Desert" pa lahko dobite preko naše strani ali pa naj kar mene pokličejo. Številko dobite prav tako na naši strani.

Prodajate tudi našitke z vašim logotipom, majice pa so že razprodane. Kdaj se jih bo dalo spet dobiti?

Načrtujemo, da jih bomo v kratkem dali sami natisniti. Impaled bi morali to storiti že zdavnaj, a niso. Prav tako so nam še dolžni več kot polovico cedejev. A mi se raje usmerjamo na naslednjo ploščo in na trenutno ustvarjanje glasbe.

Bi rad še kaj dodal za konec?

Hvala za intervju.


   
Vsebina te strani je avtorsko zaščitena s strani www.krokar.net in firegoat.com.
© 2000-2001 Vse pravice pridržane.