www.firegoat.com » Intervjuji » Forlorn
  Gost: Prijava | Včlani se Angleška verzija - English version

INTERVJU S FORLORN

Odgovarjal: S. Winter
Intervju je bil narejen po elektronski pošti
Intervju pripravili: Anja & Maja


Vaša zasedba se je od začetka veliko spreminjala. Kakšna je trenutna zasedba? Kako ste se našli?

Res je. Zasedba se je skozi zgodovino Forlorn stalno spreminjala. Veliko je bilo gostujočih članov. Toda sedaj smo kompletni (od sredine leta 2001) in mislim, da nam je uspelo najti različne ljudi, ki pa se dobro ujemajo. Forlorn smo: Dolgar (vokal/kitara), Hennex (kitara), S. Winter (bobni), Iego (klaviature/elektronika) in Vulpes (bas). Res smo si zelo različni, toda prav v tem je trik, haha. Našli smo se v roku štirih mesecev preko prijateljev in znancev. Najprej je Hennex našel mene, potem je prišel Dolgar, potem Vulpes in na koncu še Iego.

Kmalu se boste odpravili v studio in posneli nov album. Nam lahko poveš svoje mnenje o novem materialu?

Seveda! Vse se bo začelo 12. marca. Naš prvi album skupaj. Zanimivo bo videti, kako se bomo ujeli. En mesec glasbe, potenja, preklinjanja, pitja in prdenja, hahaha. Vsi se veselimo tega dogodka. Pred kratkim smo posneli dve skladbi, bila je vražje dolga sobota. Tako smo preizkusili studio in moram reči, da je bil rezultat tak, kot smo hoteli. Nov material... Pol je že napisanega. Te skladbe smo tudi že igrali; trikrat v novembru. Fani so bili navdušeni nad njimi. Druga polovica bo napisana do marca, le kakšna skladba ali dve v studiu (najverjetneje). Mislim, da bo ta drugi del drugačen... Bolj agresiven. Pravzaprav me zelo zanima kaj bomo ustvarili...

Kakšen je vaš proces pisanja glasbe in besedil?

V načinu pisanja glasbe smo bili do sedaj zelo "demokratični". Komponirali smo skupaj, na vajah. Pred kratkim pa smo začeli na to gledati drugače. Sedaj skladamo doma, vsak na svoj način, potem pa poskušamo skombinirati skladbe različnih članov. "Demokratičen" način se nam je zdel prepočasen, zato smo se odločili zadeve pospešiti, saj se rok snemanja vse bolj približuje. Toda uspelo nam bo! Besedila v glavnem pišeta Hennex in Dolgar, mogoče pa bo še kdo od nas imel kaj za dodati, preden bo album končan.

Koliko časa navadno potrebujete, da napišete ves material in posnamete album?

Ne morem reči, saj tokrat prvič delamo album skupaj. Tokrat vse delamo na tisti dober norveški počasen način. Če rečem, da smo porabili šest, sedem mesecev, se ne bom dosti zmotil...

Kakšna so vaša pričakovanja glede novega albuma?

Misliš razen zelo visoka, hehehehe. Hm, Upam, da bo za band naredil več kot prejšnje plošče in da nas bo proslavil kot eno velikih norveških skupin v ekstremnem metalu. To bo odlična, udarna plošča! Ne preveč tehnična in ne preveč spolirana. Z eno besedo: metal! Iskreno upam, da bodo fani zadovoljni z našim novim zvokom. Nič ne ostane enako in tudi mi smo se spremenili. Upam, da ljudje od nas ne pričakujejo še enega Opusa III.

Je naslov vašega albuma še vedno skrivnost in če je, kdaj ga nameravate razkriti?

Mwahahahaha... kako smo zlobni. Naslov boste izvedeli kakor hitro boste: 1) kupili CD, 2) obiskali našo uradno stran po njegovem izidu ali 3) vprašali koga, ki bo informacijo izvedel pred vami. Ne verjamemo v prej napovedane naslove. Gre samo za idejo, dokler ta ni natisnjena.Tako otroci - boste morali počakati. Hehe.

Dva vaša albuma (eden je bil mini) sta izšla pri Head Not Found, potem pa ste podpisali pogodbo z Napalm Records, kjer bo izšel tudi vaš težko pričakovani album. Ste zadovoljni z uslugami Napalm Recordsa?

Imeli smo burno preteklost z Napalmom, sedaj pa je vse v redu. Zgladili smo nesporazume in se odločili truditi za skupni cilj, ki je delati in izdajati dobro glasbo. Ker smo Forlorn še vedno "majhen" bend, smo imeli kar nekaj problemov, ko smo hoteli njihovemu managementu predstaviti naše poglede. Toda to je sedaj preteklost, mi pa te dni gledamo le v prihodnost. Še zmeraj nismo bili povabljeni na nobeno od letnih Napalmovih podelitev nagrad; tega tudi ne pričakujemo (Max - to je tvoja velika priložnost, hahaha). Toda kljub vsemu smo zadovoljni. Lahko vam izdam le to, da bo ta CD zadnji, ki bo izšel pri Napalmu. Mislim, da niso zainteresirani za podpis ponovne pogodbe z nami. Svoj del pogodbe bomo izpolnili z izdajo novega albuma. Potrebujemo založbo, ki nas bo pripravljena bolje kriti in za katero bomo prioriteta. Tu gre le za moje glasno razmišljanje - le čas bo razkril, kaj nas čaka.

Šele pred kratkim ste prvič stopili na oder. Kakšen je bil odziv občinstva?

Tak, da kar nismo mogli verjeti. Bali smo se, da naš novi zvok ne bo "pravi" za naše fane, izkazalo pa se je, da smo zadovoljili naše stare poslušalce in hkrati pridobili veliko novih in vse to v pičlih treh tednih. Vsi smo zaradi tega osupli in zelo zadovoljni! Čudovito je bilo igrati s Tristanio, gledati množico pred odrom, kako nori.

Kaj je bil vzrok, da se niste že prej odpravili na turnejo?

V glavnem to, da je bil Forlorn duo. Ni bilo stalnih članov - do sedaj.

Verjetno lahko v prihodnje pričakujemo kar nekaj turnej, glede na to, da ste sedaj "live-band"?

Veliko bomo na turnejah! Naš manager stalno dela na tem. Od sedaj naprej glejte na Forlorn kot na "live-band".

Kakšne so vaše izkušnje glede "priznanja" v metal sceni, glede na to, da se vsak dan pojavi toliko novih bandov?

Priznanja... Hm, težko je presoditi, ker še nismo igrali po svetu. Doma nas ljudje poznajo, kar nam je precej všeč (Tudi če nas kdo ustavi na cesti in vpraša "Hej... a nisi ti tisti od Forlorn?). Ali me lahko to prosim vprašata čez leto ali dve? Zdi se mi, da je veliko metal fanov po svetu že slišalo za Forlorn, za prejšnje plošče. Res je, kar pravita... glede novih bandov, toda vprašajta se: koliko teh skupin bo še tukaj jutri?

Hennex je bil pred Forlorn član skupine 122-Stab Wounds. Ali ta skupina še obstaja?

Ko sem zadnje slišal za njih, so še obstajali. Toda, kdo ve; o tem bandu sem slišal že marsikaj.

Kaj pa drugi člani Forlorn... Ali še kdo sodeluje pri kakem projektu ali skupini?

Pa poglejmo... Dolgar je "session" vokalist pri Twin Obscenity. Mene so prosili, da bi zanje igral bobne in pri tem jim bom z veseljem pomagal. Z Iegom počasi delava na novem projektu, toda ta je šele v procesu nastajanja; nič ni še uradnega. Iego ima svoj projekt z imenom "Cognoscenti". Ker pa je to intervju s Forlorn, se ne bom spuščal v detajle.

Že od nekdaj me zanima zakaj ste se na albumu "The Crystal Palace" odločili uporabiti sliko gradu Neuschwanstein?

* Hennex: To sliko smo izbrali zaradi fantazijskega izgleda gradu. Bila je primerna simbolna slika za ICP. Celotna ideja evforije temelji na sanjah in na človekovem hotenju, imeti tisto česar nimaš. Neuschwanstein kot tak predstavlja sanje in bogastvo človeštva. Kot takrat, ko ga je dal zgraditi Ludvik Bavarski. Ali še bolj simbolično; po Neuschwansteinu je bil konstruiran grad v Disneyevem svetu. Sanje, sanje in še več sanj... nam jih bo kdaj uspelo uresničiti?


   
Vsebina te strani je avtorsko zaščitena s strani www.krokar.net in firegoat.com.
© 2000-2001 Vse pravice pridržane.